FANDOM


Jag tror inte riktigt jag kan stå för att jag gör sånt här - och jag är ganska säker på att jag inte kan stå för att jag köpte något så ointressant som chicken nuggets - men om man känner att ost i sig själv inte är tillräckligt onyttigt kan man åtgärda det på bara några minuter!

Ingredienser

P 20160329 215758

1 msk smör

1 msk vetemjöl

1 dl mjölk

ett par nävar riven ost (jag använde gouda)

1 krm cayenne

1/2 tsk rökt paprikapulver (eller vanligt)

(hackad inlagd jalapeño, kärnorna borttagna)

(hackad salladslök)

Tillagning

Smält smöret och rör i mjölet tills det blir en slät..röra. Häll i mjölken och värm under omrörning tills det tjocknar. Lägg i osten och kryddorna, rör tills osten smält men låt det inte koka. Blir det för tjockt går det fint att späda med lite mjölk. Smaka av med salt och servera i en värmd skål precis när det är dags att äta, inget roligt att få skinn på sin flottiga snabbmat. Om man vill ha det starkare eller lökigare kan man röra i jalapeño och/eller lök, blir snyggare om inte annat.

Förbättringar?

Det uppenbara är ju att ha i vitlök, och det uppenbara sättet vore att fräsa skivad vitlök i smöret i början, det är bara så otroligt lätt att bränna. Jag återkommer när jag kommit på ett bra sätt.

Inspiration

http://allrecipes.com/recipe/24738/nacho-cheese-sauce/?internalSource=recipe%20hub&referringId=1229&referringContentType=recipe%20hub

http://sallysbakingaddiction.com/2014/03/20/kicked-up-cheddar-cheese-sauce/